Goeree Overflakkee

Plantenfestijn 2024 bij Bloemenpark Appeltern (bezoek op eigen gelegenheid)

8 en 9 juni 2024

Nog nooit waren er in Bloemenpark Appeltern (voorheen De Tuinen van Appeltern) zoveel planten te zien en te koop!

Het hele jaar door is er in Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar de plantenwereld van Appeltern is meer dan dat. Daarom staan tijdens het Plantenfestival de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

DE PLANTEN PROMENADE
Elke van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

NOVITEITEN BORDER
Al ruim 15 jaar werken we in Appeltern samen met tal van kwekers vanuit het hele land. Inspiratie en advies stonden daarbij altijd voorop. Meerdere plantconcepten zijn getest en doorontwikkeld. Ook bij dit tweede Plantenfestijn willen we zoveel mogelijk soorten planten laten zien en laten ervaren; onze kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er is een tijdelijke Noviteiten Border waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

GROEI & BLOEI
Vorig jaar werd het Groei&Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er werd ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd. De 'eigen' plek op Bloemenpark Appeltern wordt nu gebruikt om activiteiten te organiseren.