Activiteiten & Actueel

2 daagse tuinreis 2018

woensdag 6 en donderdag 7 juni 2018

 

Dag 1:

De eerste tuin is in Houten. Een afwisselende boerderijtuin. De tuin, naar ontwerp van de zoon des huizes die tuinarchitect is, bestaat uit verschillende gedeelten. Ontvangst met koffie/thee en er iets bij en een rondleiding.
De tweede tuin is in Stroe. Een lavendelboerderij, met een mooie wandeltuin. Hier gebruiken we ook de lunch. Hierna steken we de weg over en komen dan bij de adembenemende tuin die hoort bij “Klein Boskoop”. Dit is een tuin waar we onder leiding van Sjaak van Vliet zeker anderhalf uur kunnen genieten.
Ons volgende adres “De Passieflorahoeve vlindertuin” Dit is een zorgboerderij met een totale oppervlakte van 16000 m2. Het complex, dat bij een oude Veluwese boerderij is gesitueerd, bestaat uit 5 bijzondere en prachtige vlindertuinen.
Onze eerste dag is totaal vol en we gaan naar ons hotel “Westcord “ in Garderen alwaar we na even te zijn opgefrist ons diner gebruiken. Het hotel heeft een verwarmd buitenbad. (dus neem zwemspullen mee)
                                                                                                        
Dag 2

Na het ontbijt gaan we naar Brummen, we bezoeken een romantische tuin omgeven door natuurmonumenten.
We reizen verder naar Velp, naar de tuin van Theo en Truus Raaijmakers. ”De Eendenpoel” heeft een lange oprit van kastanjebomen, langs de oprit ligt een grote, brede border met vaste planten. Het huis uit 1890 is op een terp gelegen en geeft aan alle kanten uitzicht op het Brabantse landschap. We worden rondgeleid in de werkelijk schitterende tuin door de eigenaar en kunnen koffie of thee gebruiken.
Even verderop in Velp vinden we de “Lievendael” een NSW (natuurschoon wet) landgoed met een 300 jaar oude boerderij. We worden ontvangen door Peter en Gerdy Weijnen. Naast de landschappelijke beplanting is er een tuingedeelte van 3000 m2, bestaande uit een cottage tuin, een moestuin, en een grote natuurvijver. En niet te vergeten hele bijzondere dieren. Hier gebruiken we ook de lunch.
We gaan verder naar Cuijk en bezoeken “de Graat tuinen” een heel leuke kwekerij waar we naar hartenlust kunnen kijken en kopen.

Hierna ondernemen we de terugreis naar Goeree-Overflakkee, maar we stoppen nog ergens voor ons afscheidsdiner.

U kunt zich opgeven voor deze reis bij discograaf@hetnet.nl of per telefoon op nummer 06-4011 2917

Wacht u niet te lang want vol is vol

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915